Perentaartje met spek, uien en Stilton

Ingrediënten (4 p.)

  • 200 gr. bladerdeeg
  • 2 peren
  • 150 gr. gezouten spekreepjes
  • 2 uien (ringen)
  • 150 gr. Stilton (dunne plakjes)
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het bladerdeeg uit en snij er 3 cirkels van 10 cm diameter uit.
Verdeel bakgewichten over de cirkels en plaats dit 10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een grillplaat.

Bak de spekreepjes kort aan en voeg de ui toe. Laat 5 minuten stoven.
Schil de peren en snij ze in dunne schijfjes. Bestruik de bladerdeegcirkels met ui-spekmengsel en schik bovenop de perenschijfjes. Bak 5 minuten in de oven, verdeel de Stilton over de peren en plaats opnieuw in de oven tot de kaas smelt. Warm serveren.

Heerlijk met een groen slaatje afgewerkt met notenolie.

Smakelijk!