Varkensgebraad gevuld met zongedroogde tomaten, champignons en Appenzeller

VarkensgebraadIngrediënten (4 p.)

  • 600 gr. varkensfilet
  • 8 sneden ontbijtspek
  • 4 plakken Appenzeller Classic
  • 150 gr. champignons (fijngehakt)
  • 50 gr. zongedroogde tomaten (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl tijm
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Maak een inkepingen in de lengte van het vlees totdat je een rechthoekige vorm bekomt. Bedek met 4 sneden spek en de Appenzeller Classic.
Meng de champignons, zongedroogde tomaten, knoflook, tijm, zout en peper en verdeel het mengsel over het vlees. Rol het vlees op met het ontbijtspek en bind goed dicht. Bak het vlees goudbruin (ongeveer 4 minuten) en giet het kooknat in een ovenschaal. Voeg de vleesrol toe en bestrijk met olijfolie. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Heerlijk met witloof, een notenslaatje, gesauteerde aardappelen…

Smakelijk!