Heerlijke maaltijdpannenkoek
Ingrediënten:
Voor de pannenkoeken:
- 1 kop speltmeel
- 1 kop karnemelk (of gewone melk)
- 1 koffielepel suiker
- 1 koffielepel bakpoeder
- 3 koffielepels zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 kop Gruyère Alpage AOC (gemalen)
Garnituur:
- 3 tomaten in plakjes
- 1 groene en 1 rode paprika in blokjes
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag en laat het beslag even rusten.
- Roer het beslag nog even goed door.
- Laat de pannenkoekenpan goed warm worden en doe er een lepel beslag in.**
- Bak de pannenkoek aan beide zijden mooi goudbruin en werk naar believen af met de tomaat en paprika.
- Dien onmiddellijk op.
**Je kan de paprika en tomaat ook meebakken door het samen met het beslag in de pan te doen.
Smakelijk!